Var fjärde paket köps online

9nov - by admin - 0 - In IT

Att beställa hem balla grejer och grymma prylar från nätet är inte ovanligt – och i år beräknas att vi svenskar kommer att handla var fjärde julklapp online.

shoppa onlineNär det kommet till att köpa saker på nätet finns massvis av häftiga saker att välja bland, ofta till ett mycket lägre pris än vad varan kostar i en vanlig butik. Och när man då tänker efter så är det nog inte så konstigt att man i år beräknar att vi svenskar kommer att köpa fler än var fjärde julklapp från nätet. Det beräknar i alla fall tidningen Dagens Handel som bland annat skriver att man också räknar med att summan vi handlar för i år kommer sträcka sig upp mot 20,5 miljarder kronor bara för julklappar. Likaså har man även beräknat att de flesta av svenskarna dessutom kommer att inhandla klart sina julklappar redan innan den första december, så om man som företag vill hinna sälja av sina prylar är det hög tid att börja med detta redan nu, annars finns chansen att varorna inte blir sålda. Det är dock något som är positivt för mellandagsrean som i så fall skulle få rekordmånga produkter att sälja av till riktiga rea-priser, något som i alla fall uppskattas av oss konsumenter.

Något att tänka på inte julklappshandlingen

Shopping på internetAtt handla julklappar kan både vara svårt och roligt på samma gång. Så för att göra det hela lite mindre svårt och desto mer roligt finns några smarta knep som man som konsument kan ta till. Till exempel är det alltid lättare att hitta varor på nätet än i butik eftersom att onlinebutikerna oftast har fler än en sorts varor på samma plats. Sen får man varorna skickade hem till dörren eller till ett ombud, och det gör att man som konsument slipper springa på stan med väskan fylla av tunga paket – plus att man kan välja annan leveransadress än sitt eget hem, och då kan man skicka presenten direkt hem till den person som presenten är ämnad för. Och det är ju smart!