Snickra ihop bästa sommarfesten

26jun - by admin - 0 - In Nöje

Det svenska vädret kan du inte rå över, men däremot kan du se till att rodda din sommarfest så att den har alla beständsdelar som krävs för en riktigt lyckas kväll. Vi tipsar om coverband, tips på roliga lekar som får deltagarna på festen att trivas hela festen och hur du ska tänka kring lokal!

Är det bröllop, 30-årsfest eller kanske bara en helt vanlig sommarfest med enda ambitionen att det ska vara riktigt kul för alla inblandade? Då har vi här några tips som får festdeltagarna att aldrig vilja åka hem. Till att börja med ska du se till att boka coverbandet Ål in Band som har en fantastisk repertoar. De har tagit fram ett bekvämt koncept där de sköter utrustning, DJ och till och med ljudtekniker, så du kan ägna dig lite mer åt minglet.

Musiken på festen är (nästan) allt

Varför är det så viktigt att ha klart för sig vad för typ av underhållning som ska ges på festen? Därför att musiken och tekniken som kommer till musiken är central. Det finns kanske inget värre än en dåligt ihopsatt Spotifylista med lite sporadiskt utvalda låtar, som dessutom drunknar eftersom du har för dåliga högtalare. En ordentlig fest kräver mer än så, och det kommer göra stor skillnad på hela kvällen och hur folk minns din kväll.

Oavsett om det är en dop- eller namngivningsfest, en fest där du drar ihop gamla klasskompisar eller en midsommarfest med alla dina nära och bekanta så vill du att de ska minnas den som en riktig upplevelse.

Lokal

Att hitta en bra festlokal kan vara både svårt och enkelt. På sommaren är det förstås trevligt att vara utomhus, men har du ordentlig otur blir det en gråmulen dag på 19 grader, och inte lika många kommer vilja dyka upp om de vet att festen kommer vara uteslutande utomhus. Å andra sidan – vem vill festa inomhus när nätterna är långa, varma och ljusa? Se därför till att det finns alternativ till båda på samma ställe. En riktigt lyckas sommarfest har naturnära uteplats där man kan ta sig en runda med ett litet gäng och kanske ta ett dopp medan festen rullar på. Se till att inreda både ute- och innedelen med bra belysning och ställen för att samlas och prata. Gotland är lite av en klassiker för en riktigt lyckad sommarfest. Vem vill inte åka dit och dansa hela natten?

Aktiviteter

Ja, det krävs ju också att gästerna är underhålla under kvällen. Låt bandet spela under kvällen och DJ:n gå på under småtimmarna. Låt små sporadiska lekar dyka upp under kvällen, eller placera ut små stationer där man kan lära känna varandra lite bättre. En populär lek är att sätta upp en liten koja. I kojan kan du placera en skål med personliga frågor, som gästerna som krupit in i kojan kan ägna sig åt att svara på under festens gång. Andra roliga lekar kan du hitta tips på i den här artikeln.