Få rätt körkänsla med korrekta däck

7aug - by admin - 0 - In Teknik

Att vara ute på vägarna är alltid ett risktagande och därför är det viktigt att du trivs bakom ratten och att din körkänsla infinner sig snabbt. Med rätt däck på bilen så kan du känna trygghet och säkerhet kring din körning, vilket också gör din bilresa till något rogivande.

Däck spelar en väsentlig roll under körningen och för att bilens skick ska vara så bra som möjligt under lång tid. Att hitta rätt bildäck man ibland vara en gåta men med nätets stora utbud och seriös rådgivning samt att du är påläst om ditt fordon – gör däckköpet enkelt och inte alltför dyrt.

dubbdäckDet enkla däckköpet – en däckskola

För det allra första måste du givetvis tänka på om du ska ha sommar- eller vinterdäck eftersom det är lag på det när det är vinter respektive sommar. Definitionen lyder följande.

”Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.”

Däckets konstruktion är också en livsviktig aspekt eftersom det påverkar styrningen och feelingen. Beroende på vilket grepp du vill ha spelar däckmönstret stor roll. Det är också det mönstret som tar emot mest stryk under körning så att det är genomtänkt och inte försvinner efter kort tid, är A och O. Mönstret måste vara designat för temperaturen, det vill säga varmt eller kallt underlag. Racingdäck brukar således tåla extrem värme.

Punkteringsfria bildäck

Idag tillverkas det punkteringsfria däck som innebär att däcken kan köras i ca 15 mil även om de punkterats. Dessa däck ska dock helst sitta på fordon som levererats med denna typ av modell från början eftersom de är tyngre än vanliga däck. Däck som dessa ger en bättre körupplevelse och något lägre bränsleförbrukning.