Spellistan gör festen

23sep - by admin - 0 - In Nöje

Dags att ställa till med fest och tänker att du inte behöver planera musiken så noga? Då får du allt tänka om för det är nämligen spellistan som du komponerar ihop som sätter tonen för festen – och vill du att festen ska lyckas är det definitivt väl värt att tänka till både en och två gånger om vilken musik som ska spelas.

När du ska ställa till med fest är det viktigt att du tänker på alla detaljer och inte minst kring vilken musik som spelas. Ska det vara ett bra liveband eller räcker det med en välkomponerad spellista? Vilka låtar ska spelas och ska gästerna få önska musik? Om du inte har detta klart reda från start är det lätt hänt att musiken under kvällen blir en märklig blandning och risken är att detta sabbar alla chanser till att få gästerna att dansa loss på eventuellt dansgolv. Så vad ska man tänka på? Här är några tips:

  • Mjukstarta med lågmäld musik för fördrink och mingel
  • Kör lugnare musik under själva måltiden
  • Lägg till lite mer dansvänliga låtar som spelas i samband med att maten är avslutad
  • Ha blandad musik som lockar till dans
  • Låt gästerna önska låtar efter ett visst klockslag så att din blandning inte sabbas

Vikten av rätt musik

Det finns såklart en massa andra fördelar med att välja musiken väl inför en tillställning. Det är till och med något som de amerikanska presidentkandidaterna tagit fasta på. Visste du till exempel att det faktiskt finns en tanke bakom vilken musik de har på sina spellistor’? något som till exempel Göteborgs posten skriver om är hur Donald Trump väljer musik som gör att hans åhörare blir uppumpade medan demokratiska kandidater uppdaterar sina spellistor efter vilken målgrupp de ska tala inför – allt för att få musiken att passa deras politiska agenda. Så när du står där och funderar hur du själv ska tänka kring musiken kan det vara väl värt att fundera lite extra kring hur du vill att dina gäster ska känna sig – och anpassa musiken därefter.