Hemmajobb? Investera i rätt prylar

11apr - by admin - 0 - In Prylar

Du kan aldrig veta när du kommer att vara tvungen att jobba hemifrån. Om du dessutom är en gamer som gärna spelar framför datorn måste du också tänka till. Hur kan du tänka ergonomi på bästa sätt? Här följer en liten guide.

När hemmajobben blir ett faktum är det många som köper nytt för att inreda hemmakontoren. Detta är en viktig aspekt eftersom dålig sittställning och brist på stöd gör att du blir som en ostbåge. På Kontorsgiganten hittar du fotstöd och sköna kontorsstolar så att du både kan jobba och spela i många timmar. Sortimentet hittar du på https://www.kontorsgiganten.se/stolar-fotstod-kontorsstolar-c-5530000_5532200_5532217.html där det även finns andra tillbehör.

Negligera inte kroppsställningen

Det är lätt hänt att du säckar ihop eller att du får ont i fotleder och handleder när du sitter för länge bänkad framför datorn. På vanliga kontor har arbetsgivaren en plikt att skaffa ergonomisk arbetsutrustning men hemma är det du som står för fiolerna. De prylar du behöver måste inte vara dyra och otympliga. Det räcker med en bra mus, en stol som går att höja och sänka, som har flexibelt ryggstöd samt att bordet du arbetar vid är i rätt höjd. Om det dessutom är höj- och sänkbart är det ännu bättre för då kan du stå upp och jobba eller spela.

Gå upp och gå

I den mån du inte kan varva sittställningar eller stå upp och arbeta är det viktigt att du tar pauser, minst varje timme. Gå upp och gå lite i lägenheten eller ta en lov till trädgården. Ta en lunchpromenad eller spring omkring lite i lägenheten. Det gäller att tänka om när vi arbetar på distans. Dock kan det också vara positivt att arbeta hemifrån.

 

Det finns en risk att uppleva sig som ensam och isolerad. Men en positiv aspekt för många kan vara att sova lite längre om mornarna när man slipper göra sig i ordning och pendla. En förhoppning är att detta blir en möjlighet till återhämtning som hade varit svår annars.