Detta behöver du för att producera musik

12nov - by admin - 0 - In Teknik

Det är ingen hemlighet att musikindustrin har genomgått en hel del förändringar de senaste åren. Både teknik och sociala medier har spelat en stor roll för hur artister skapar, distribuerar och marknadsför sin konst. Det finns många människor som arbetar bakom kulisserna för att producera musik åt dessa artister, men vad krävs för att bli framgångsrik? Här går vi igenom vilken utrustning du behöver för att skapa bra musik!

Investera i en studiomikrofon för bättre ljudkvalitet

Recording,Studio,Control,Room,Complete,With,Mixing,Desk,,Computer,AndNär du ska börjar producera är det viktigt att ha rätt utrustning. Även om du kan producera musik med en billig mikrofon och andra enkla apparater, ger en högkvalitativ studioutrustning bättre ljudkvalitet. Du bör därför överväga att investera i en studiomikrofon eftersom dessa är viktiga för att spela in sång eller instrument. Faktum är att det finns flera olika typer av studiomikrofoner tillgängliga beroende på vilken typ av instrument eller röst som spelas in, så att varje typ kan fångas på lämpligt sätt. När du bestämmer dig för vilka studiomikrofoner du ska investera i kan du prova olika märken innan du bestämmer dig för ett köp eftersom denna industri har utvecklats med tiden och ny teknik fortsätter att dyka upp vilket gör att gamla modeller snabbt blir föråldrade. Ett tips kan vara att hyra studiomikrofon till en början innan du väljer vad du ska investera i.

Bra hörlurar ger dig de rätta förutsättningarna

Förutom studiomikrofon behöver du bra hörlurar. Då blir du inte distraherade av ljud utifrån och hör bara det de vill producera. Hörlurarna hjälper dem att fokusera på specifika aspekter av mixningen, som EQs (equalization) som filtrerar bort oönskade frekvenser i en låt, vilket gör att mixen låter renare och tydligare för lyssnarna.

Lär dig om musikproduktion

Ett tips är att gå en kurs i musikproduktion innan du börjar producera

”Kolla på tutorials, handledande filmer, på nätet. Nörda in dig på den genren du vill jobba med” Ju mer du sätter dig in i ämnet desto lättare kommer det bli att producera musik.