Populärt med streaming

13nov - by admin - 0 - In Teknik

De senaste åren har det blivit allt mer populärt att streama musik och rörlig bild. Majoriteten av svenska folket har faktiskt någon typ av tjänst som erbjuder detta. Många har även en produkt som gör att de lätt kan använda playtjänsterna i teven.

3984734-storing-photos-on-cloud

Tre av fyra svenskar streamar antingen musik eller rörlig bild, skriver Dagens Industri. Detta innebär att den linjära tv-branschen börjat få riktig konkurrens. Populärast just nu är tjänsterna Youtube och Spotify, där Spotify är en betaltjänst och Youtube är gratis. Men enligt samma undersökning som visade hur många som streamar, växer speciellt betaltjänsterna väldigt mycket inom musik, TV och film. Under det tredje kvartalet i år var det 30 procent av de svenska hushållen som prenumererade på minst en videotjänst.

Sajter för streaming nedlagda

Det finns några videotjänster som är mer populära än andra men en videotjänst som enbart fokuserar på filmer och som har väldigt många underhållande och roliga filmer är Plejmo. Till skillnad från många andra tjänster så finns inga abonnemang på Plejmo, utan man betalar helt enkelt för den film som man vill se. Den här typen av tjänster har fått ett ännu större uppsving när många sajter för streaming har fått läggas ned. I Metro kan man läsa att svenska filmbolag stämt Bredbandsbolaget i ett försök att få operatören att blockera exempelvis The Pirate Bay och Swefilmer.

Streama tjänsterna på teven

Eftersom det blivit populärare att streama film och TV via nätet har det kommit ett allt större utbud av olika produkter som gör att man kan se tjänsterna på TV-skärmen istället för på datorn. Tidigare var det enligt Dagens Nyheter endast möjligt att se playtjänster på teven genom att koppla ihop datorn och teven med en sladd. Men nu finns det enklare och trådlösa alternativ. Några av dessa är:

  • Apple-tv, från företaget Apple.
  • Chromecast, som är en likadan variant som Apple-tv fast från Google.
  • Smart TV, där man direkt i teven kan gå in på de olika playtjänsterna.