Från ett snöre i marken

9apr - by admin - 0 - In IT

Det är ganska fantastiskt hur tekniken på bara några år har utvecklats från att endast ha en telefon på väggen till att kunna surfa öppet på gatan, tack vare en router eller en mast. Vi kallar det för att surfa och vi gör det i telefoner, datorer, tv:n och i speciella surfplattor. Internet som spåddes vara en fluga är nu större än oss själva. Det är här personer skapar sig ett varumärke, ett företag och i vissa fall ett liv.

en router med kablar

Med datorn är vi en router ifrån att ta oss ut på Internet. Med mobilen antingen en router eller en operatör och likaså med en surfplatta. De flesta är ständigt uppkopplade och har all kontakt med vänner via en apparat som telefon eller dator. Trots att vi fortfarande får fysisk mänsklig kontakt så värdesätter vi våra Internetvänner på ett annat sätt. Detta mycket på grund av tekniken som har utvecklats för att göra det enkelt att koppla upp. En router från D-link är en vanlig utrustning i hemmen, men det har inte alltid sett ut så.

Från en långsam uppringning

Det hela började med att man kopplade upp sig på hemtelefonen. Det gick då inte under denna tid som man var ute och surfade att använda telefon, något som skapade en stor irritation hos familjerna. Därefter kom ett separat uttag där man kunde sätta in sin nätverkskabel och surfa, hastigheterna var inte att skryta med men det var en klar förbättring från det som man upplevt via telefonjacket. I dagens läge så har de flesta företagen strider mot sina konkurrenter i vem som kan leverera det snabbaste nätet och vilken router som kan leverera bäst. Det fantastiska idag är att kapaciteten är nästintill större än behovet och att de flesta kan koppla upp ett helt LAN. Från ett ringande telefonjack till oändliga Internetmöjligheter.