Modernt men gammalmodigt

9apr - by admin - 0 - In Teknik

Att fotografera för att minnas varandra och olika händelser för i princip alla nu för tiden. Det är nämligen inte som förr då man var tvungen att ha en kamera och sedan framkalla bilderna utan nu kan man fota med i princip allt! Kameror, mobiltelefoner, surfplattor med mera med mera. Och folk utnyttjar det! Eftersom man enkelt kan dela bilder med varandra på diverse sociala plattformar online, till och med från vissa kameror, tar folk dagligen bilder. Roligt för att man minns mycket, men inte lika bra när det kommer till sådant man verkligen borde fotografera. Vi pratar alltså inte om vad man äter till lunch om dagarna.

Men hur mycket bra uppfinningar det finns för den som vill dela bilder, var det ändå inte lite bättre förr? Att ”gilla” bilder någonstans online är långt ifrån samma sak som slå sig ner i soffan med familjen och bläddra igenom ett album eller bok med bilder från förra semestern. Fotoböcker som är mycket mer personliga och härliga borde finnas i allas bokhyllor, och så är de dessutom en perfekt present att ge bort till en nära vän eller släkting. På dn.se skriver man såhär om fotoboken:

Livslängden på vanliga skrivarutskrifter kan variera kraftigt och beror mycket på hur bilderna och de hemmagjorda albumen förvaras. Värme och ljus kan påverka negativt. En annan faktor är passningen mellan skrivarens kemi och papperet. Bäst är att hålla sig till samma märke på färgpatron och papper.

En fotobok håller med säkerhet längre eftersom den är tryckt. Dessutom kan den vara en bra present, till exempel i stundande studenttider, och den är lätt att beställa i flera exemplar.