Allt mer digitala

14jan - by admin - 0 - In Teknik

Traditionella saker som vi tidigare har gjort har tagit ett stort steg in i teknikens värld. Det är allt från att läsa böcker till att handla mat. Det är otroligt hur mycket vi får gjort via Internet och tekniken.

Övergången har inte varit helt smidig och när det handlar om att gå från ett sätt att göra något till ett annat så är det klart att det kan komma att behövas en omställning. Sen är det ju så att all utveckling inte passar alla, exempelvis att få tidningen i pappersformat kan handla om ett mer terapeutiskt inslag än att bara läsa tidningen.  Kvinna lyssnar på ljudbok

Vad vi kan göra med teknik är helt otroligt och för den som vill gå tillbaka bara 10 år så kan man se att tekniken då i jämförelse med nu ger en känsla av uråldrigt. Vi kan se tillbaka och säga att telefonerna som vi idag kan göra allt på, kunde vi ”bara” ringa ifrån. Det roliga med teknikens utveckling är att den hela tiden förändras och mycket av den teknik vi har går ihop med något annat. En ljudbok är idag inte bara en cd-skiva/kassett som man har i sin freestyle. Det kan handla om en mp3-fil som man laddar hem till önskad pryl, exempelvis till sin dator eller mobil. Det är en spännande utveckling för många och det diskuteras om böcker kommer att produceras i pappersformat eller om det kommer att ske ett stopp, det bokförlagen då kan göra är att följa med i tekniken och ansluta sig till e-tjänster för e-böcker, hos exempelvis http://bokii.se. Tekniken har utvecklats mot nya möjligheter, här är ett axplock på vad man kan göra med hjälp av utvecklingen:

  • Beställa mat och betala via Internet är en fiffig idé, allt fler använder liknande tjänster för att slippa ta bilen till pizzerian. Idag är det också möjligt att få hem en matkasse via beställning, hemlevererat till sin dörr.
  • Ljud och musikproduktion är helt digitalt för dagens artister, instrumenten kan läggas på via ett flertal program. Enklare säger vissa, inte musik säger andra, men sanningen är den att det verkligen inte är någon picknick.
  • Dejting, det har skett ett stort hopp från traditionell dejting med traditionella värderingar till en helt digitalt mötesplattform. Singlar betalar idag en summa för att slippa gå ut och hoppas på att möta någon i det verkliga livet(IRL som det heter i datatermer).